OSAGAIAK (6 lagunentzat)
-1 kg. babarrun.
- Txorizo zati batzuk.
- Tipula bat.
- 4 koilarakada oliba olio.
- 4 baratxuri atal.
- 2 odoloste.
- Aza erdia.
- Pipermin berdeak.
- Gatza
EGITEKO ERA:
1. Ur hotzaz betetako lapiko batean, indabak, 2 koilarakada olio eta xehatutako tipula erdia eta bi baratxuri atal jartzen dira; su gutxiko egosketan mantenduz.
2. Egozten doan bitartean, ur hotza botatzen zaio, indabak
samurtzen eta salda loditzen den arte.
3. Geratzen zaizkigun baratxuri eta
tipula erdiarekin, olio-erreia bat egiten dugu.
4. Indabak egosten diren
bitartean, aurrez xehatutako aza egosten jartzen dugu eta egosketaren
erdialdean odolosteak eta txorizoa gaineratzen dizkiogu. Egosita dagoenean
xukatu eta oliba olioarekin egindako olio-erreia eransten diogu.
…ETA ON EGIN !!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario