domingo, 5 de mayo de 2013

ERREZETA: BABARRUNAK, AZA ETA GUZTI


OSAGAIAK (6 lagunentzat)

-1 kg. babarrun.
- Txorizo zati batzuk.
- Tipula bat.
- 4 koilarakada oliba olio.
- 4 baratxuri atal.
- 2 odoloste.
- Aza erdia.
- Pipermin berdeak.
- Gatza


EGITEKO ERA:

1. Ur hotzaz betetako lapiko batean, indabak, 2 koilarakada olio eta xehatutako tipula erdia eta bi baratxuri atal jartzen dira; su gutxiko egosketan mantenduz.


2. Egozten doan bitartean, ur hotza botatzen zaio, indabak samurtzen eta salda loditzen den arte. 


3. Geratzen zaizkigun baratxuri eta tipula erdiarekin, olio-erreia bat egiten dugu.


4. Indabak egosten diren bitartean, aurrez xehatutako aza egosten jartzen dugu eta egosketaren erdialdean odolosteak eta txorizoa gaineratzen dizkiogu. Egosita dagoenean xukatu eta oliba olioarekin egindako olio-erreia eransten diogu.


…ETA ON EGIN !!!!






No hay comentarios: